duminică, 22 februarie 2015

Papa Francisc, criticat dur după o afirmație controversată



 
Prospectiv A-z
.
Ce NGOuri il critica, promototorii omului neo-nou? Ca veni vorba, odata campania electorala incheiata, Nistorescu nu mai scoate Cotidianul din  ridicol
Papa Francisc, criticat dur după
cotidianul.ro
  Smaranda Dobrescu Este cel mai criticat cap al bisericii catolice. Altii il considera cel mai uman, traditionalist , intelegator cu pacatele semenilor, cel mai generos si iertator. Daca nu ar arata cu degetul inechitatea lumii si cauza saraciei pe planeta, aceste pareri nici nu ar fi remarcate. Sigur ca nici eu nu sunt de acord cu bataia copilului si nu am practicat-o. Dar, daca un mic copil rebel de exemplu sistematic sparge geamurile vecinului cu pietre, tatal sau e nevoit sa-i dea o lectie: o pedeapsa de a sta inchis in casa, de a nu manca cateva mese, de a nu-i vorbi, etc. Alternativa unei palme la fund, cred ca e acceptata de toata lumea mai ales daca nu e banalizata. In Cotidianul nu se specifica faptul ca Papa a mentionat ca a-l lovi la fata sau a-i aplica alte pedepse umilitoare pentru copil reprezinta traume pentru acesta.

  Preda Mihailescu Sunt degenerati emotional. Si un papa care le pune in fata degenerarea lor emotionala ii doare. Ce putem sa le facem? Astazi in FAZ humoristul de serviciu (vor si ei charlie al lor!) se indeletnicea cu ridiculizarea Papei pentru ininteligibila pretentie ca unui copil i s-ar putea administra o corectie si fizica, fara sa ii dauneze, ba chiar dimpotriva. Ei care au legi simple, covarsesc copiii bagandu-le in cap legi si regulamente pentru fiecare situatie, si vai de urechile lui cand exista incalcare - dar fereasca Sfantul sa fie atins cumva, cand devine din cale-afara de obraznic sau indaratnic. Cum se spune, problema este adanc inradacinata ...
  Viorel Straoanu Sa nu-ti bati copilul.O ipocrizie la fel de mare ca aceea a politiei care te bate de rupe pina la masina iar acolo are grija sa nu te lovesti la cap cind te asezi pe bancheta.
  V.S   Varul meu insurat in Scotia cu o scotianca ,avea probleme cu fiisu care incepuse sa se dedulceasca la ierburi,sa lipsesca de la scoala basca a sarit la bataie la taicasu.Copilul are vreo 14 ani.I-a cirpit taicasu vreo doua iar baiatul a inceput sa tipe.Au iesit vecinii afara din case si au vazut scandalul.O vecina ,,oripilata" a sunat la politie.Pina sa apara politia ,varul meu i-a umplut un geamantan cu haine baiatului ,i-a pus actele personale in buzunar si cu el de mina a iesit la poarta.Cind au ajuns politistii nervosi si asteptindu-se sa dea peste un roman recalcitrant ,au ramas ,,dezamagiti" cind varul meu le-a ,,inminat" pe fiisu spunindu-le ca nu este bun de tata,ca merita sa fie decazut din aceasta calitate si sa-l ia pe baiat sa se spele pe cap cu el.Aia nu stiau cum sa reactioneze.Fiisu a inceput sa plinga spunind ca nu vrea sa mearga cu politia...un alt circ.Pina la urma totul s-a terminat cu bine.Baiatul isi vede de scoala si a lasat ierburile deoparte.
  V.S   Mie mi-e frica de mascati ca-mi dau cafteala daca ma opun retinerii,mi-e frica de plosnitele din puscarie,mi-e frica de amenda cind trec strada prin loc nepermis...mi-e frica de o gramada de masuri coercitive.Onor copilul nu are voie sa-i fie frica de nimic.Credeti ca daca-l ia statul din familie pt ca e cirpit de tacsu cind trage pe nas,acolo devine mai bun ?! In intelepciunea lui romanul spune ca frica pazeste bostanaria nu paznicul cu pusca.Nu doresc sa indemn pe nimeni la violenta dar vreau sa vad ipocritul care spune ca prefera sa mearga cu fiisu sau fiisa la psiholog ca sa nu mai traga pe nas si sa nu se mai prostitueze de la 15 ani sau poate sa-i reclame la politie in loc sa-i dea vreo doua .Nica ,baiat de-al lui Stefan a Petrei Ciubotariul ,avea mai mereu chica facuta ,,topor" si a ajuns ce-a ajuns.
  P.M  Ceea ce apologetii lipsei de corectie corporala matura sub tapet este complementaritatea intre corectie si impacare-iertare. Daca ii dai o palma la fund copilului si il lasi singur, poti sa si renunti - dar daca el realizeaza si legatura dintre fapta si corectie si regreta, ajungandu-se la impacare, atunci este ... o binefacere in legea firii! Numai ca civilizatiile protestante - din motive multiple - ajunsesera la un tip de corectie inumana: copiii lasati pana la trei zile in pivnita, poate chiar in intuneric, si primind doar ratia de mancare, "ca sa inteleaga ce au gresit" era o metoda relativ frecvent practicata. Oricum, impacarea era interzisa, caci insemna "slabiciune". In acesta intelegere a corectiei fizice, poate ii inteleg ca sunt impotriva - doar ca nu stiu despre ce vorbesc!
V.S
  Cred ca trebuie privita aceasta problematica,falsa de altfel ,in context global.Ni se propune-inoculeaza-impune obligativitatea delatiunii si dezbinarii familiale,etnice si sociale in general, pe baza unor directive ciudate la prima vedere dar atent elaborate de minti perverse care doresc sa ne stapineasca.Eu il torn pe vecin ca are venituri ilicite,el pe mine ca fur de la stat,fiimiu pe mine ca-l bat,eu pe el ca trage pe nas.Exemplele o sa spuneti ca sint puerile dar ginditi-va in perspectiva.In Suedia parca ,ma rog undeva in Scandinavia,niste copii au fost luati din familia care nu le putea asigura ,chipurile,bunastarea pt ca aveau doar 2 biciclete la 3 copii.Perversilor astora care tot bat moneda pe gingasia copilului care nu trebuie altoit,li se pare ca vor reusi sa dezbine familia si copilul va uri pe mama si tatal sau care l-au cirpit si din cauza carora a ajuns la casa de copii.Se cam pacalesc pt ca in egala masura copilul va uri si sistemul care va face din el un razvratit si un viitor infractor.
Si ca un corolar al ipocriziei va propun sa observati cita moneda se bate pe pastratrea traditiilor romanesti,a continuarii lor,a intelepciunii stramosesti.Mi-as dori sa vad un reporter care pupa mainile unei babute singure din Apuseni si care musteste de intelepciune ,daca si-a batut cu copiii si eventual ce-au ajuns acestia.
Sint ortodox si moldovean dar am sa-i spun Papei Francisc ca in Ardeal: Sa traiesti dom' Parinte !...ca merita cu prisosinta.

Niciun comentariu: