joi, 5 ianuarie 2017

Raport ONU privitor la pierderile Romaniei

Raport ONU privitor la pierderile Romaniei – 27 noiembrie 2016

 

Smaranda Dobrescu shared a link.

ViA Gabriel Vladut
Raport ONU: In ultimii 26 ani Romania a pierdut peste 1 miliard Euro, mai mult decat a pierdut de la Stefan cel Mare pana in 1989

 

 

Oficial ONU: În ultimii 26 ani, România a pierdut peste UN TRILION de euro, mai mult decât a pierdut de la Ștefan cel Mare până-n '89. România nu mai e un stat,…

M.B1.RO

 

Smaranda Dobrescu S-a intamplat sa-mi dispara un comentariu. Il repet: ideea exprimata de Calin Georgescu este corecta si nu e o noutate. Am insa dubii asupra amploarei pierderii in 26 ani. Un trilion de euro, adica o mie de miliarde reprezinta mult mai mult decat PIB-urile insumate ale tarii in cei 26 ani.

 

Casandra Troya Probabil contabilizează și zecile de mii de entități economice dispărute (întreprinderi industriale și de comerț, CAP-uri, IAS-uri, etc).

 

Smaranda Dobrescu Da , probabil. cele vandute intra la PIB, cele transformate in fier vechi . sa le fie de bine celor ce au avut nevoie de ele! Duca-se!


Preda Mihailescu Sa se decida baietii, caci trilion nu este nici la europeni si nici la americani un miliard. In cel mai bun caz este de 1000 de ori mai mult, ceea ce totusi este o diferenta semnificativa. Cum datoriile Romaniei actuale sunt peste o suta de miliarde, nu cred ca ar fi pierdut doar un singur miliard! - Acum vad ca ideea este pusa in discutie de dna Dobrescu. 

Intr-adevar ciferele pot deruta cand nu se clarifica modul in care sunt estimate. O posibilitate pentru sustinerea unor cifre de acest ordin de marime ar fi luare in consideratie a distrugerii patrimiului industrial si natural in aceasta perioada de timp. Mai ales daca se evalueaza si cel industrial la care se adauga distrugerea patrimoniului natural, atunci cifrele incep deodata sa capete sens.


Prospectiv A-z https://youtu.be/_D1opaf0KsY

 

 

Nicolae Văcăroiu la Interviurile Europa FM

YOUTUBE.COM

 

Alexandru Botu Nu stiu ce sa zic, dar cei care spun par ca nu pot face nimic, iar cei care nu spun nimic dau impresia ca ar putea face multe. Daca zic ca sunt printre cei "ruginiti"unii vor rade de naivitatea mea, daca zic ca sunt "Trumpfailist, vor zice altii ca sunt gaga....

 

Smaranda Dobrescu Eu de exemplu am incredere in Consilierii Curtii de Conturi ca procedeaza corect cu conditis sa fi inteles corect cazul. In afara catastifelor si situatiilor financiare trebuie verificate multe alte documente, in special in cazul achizitiilor, modului de desfasurare a licitatiilor, etc. Daca se ajunge sa se calculeze un prejudiciu, acela este in marea majoritate a cazurilor, cel real. In aceste situatii eu nu inteleg de ce instantele din justitie folosesc expertiza proprie si nu o folosesc pe cea a Curtii, care are inspectori financiari supraspecializatti. Expertii instantelor, sunt supusi ca si procurorii/judecatorii in mai mare masura greselii. Greseli care se traduc in ani grei de privatiune..

Niciun comentariu: