joi, 5 ianuarie 2017

Efectele maririi salariului minim in viziunea tehnocrata

Efectele maririi salariului minim in viziunea tehnocrata – 29 noiembrie 2016


Smaranda Dobrescu shared a link.

Specialistii lui Ciolos au descoperit in premiera mondiala efectele negative ale cresterii cu 10% ale salariului minim pe economie, si anume, scaderea productivitatii. Cu alte cuvinte, lucratorul care avea pana acum 1200 lei lunar, l-ar apuca o asa lene sa munceasca pentru 1320 lei brut lunar, incat productia ar scadea ingrijorator. Macar cei care au studiat nu au aflat ca neoliberalii protesteaza fata de cresterea salariului minim aducand argumentul maririi somajului.. E cam jenant, cred eu.

 

 

Efectele nebănuite ale creșterii cu 10% a salariului minim

Efectele nebănuite ale creșterii cu 10% a salariului minim

COTIDIANUL.RO

 

Smaranda Dobrescu OIM cere ca stabilirea salariului minim sa se faca prin negociere . Consiliul international al sindicatelor defineste salariile mici ca fiind acelea care au un cuantum inferior raportului de 2/3 din salariul mediu pe economie. In alte cuvinte, salariul minim ar trebui sa fie in 2016 de cel putin 2/3 din 2681, adica 1788 lei.
De altfel, un nou studiu al OIM îndeamnă România să facă modificări in legislaţia muncii şi a dialogului social
http://www.cartel-alfa.ro/default.asp?nod=35

 

 

Cartel Alfa

Un nou studiu al Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM) confirmă că reformele legislative din 2011 privind relaţiile…

CARTEL-ALFA.RO


Roxana Antohi Cu ce om fi gresit noi ca natie sa fim condusi de astfel de oameni care se mai dau si specialisti As dori ca macar pentru o luna sa fie platiti cu salariul minim sa vada si ei cum se vor putea descurca

 

Alexandru Botu Roxana Antohi, astia au rezerve serioase si de bani si de ...prostie, asa ca doar o luna este putin. Condamnati pe viata!

 

Smaranda Dobrescu Cele trei propuneri facute sindicatelor in privinta salariului minim pentru 2017 sunt: inghetarea, cresterea cu 10% sau in sfarsit, cresterea cu 20%. E de neinteles de ce studiul guvernului amesteca venitul din munca cu eventualele ajutoare sociale de completare, motivand ca nu ar fi nevoie neaparat de marirea salariului minim. Daca corelam informatia cu aceea prin care se propunea revizuirea drastica a asistentei sociale. e clar cum se vor face calculele.. In plus, nicio vorba de asigurarea nivelului de trai, adica cosul minim de consum, asa cum recomanda OIM
Daca acum au ajuns sa functioneze sectiile de spital cu un doctor si o asistenta, in viitor nu vor mai fi medici deloc, nici din aceia care incurca treburile insistand sa faca tratamente in tara, cand la doi pasi, la Viena Casa poate plati sume frumusele pentru romanii expediati acolo..

 

Mihai Ion Turcu Acest guvern, un compromis , putem discuta intre cine si cine si despre necesitatea lui (?), se dovedeste a fi pierdere de vreme.

 

Smaranda Dobrescu Nu pot spune intre cine s-a facut compromisul. Oricum, oameni importanti care pot impune o solutie,chiar neevaluata ca si consecinte.Ultimele actiuni ale guvernului au venit sa implineasca sirul de actiuni total neinspitrate ce le-a intreprins de-a-lungul unui an. De exemplu, ministrul muncii a invitat ieri liderii de sindicat sa le povesteasca cum ar vrea D-lui sa sune legea salarizarii bugetarilor si cat sa fie salariul minim. Le-a povestit, nu le-a dat macar o schita, nu zic proiect liderilor de sindicat. Le-a cerut acordul de principiu pe niste lucruri extrem de importante pentru nivelul de trai si saracie. Daca acum suntem cu salariul pe ultimul loc, bulgarii ajungandu-ne din urma, mai jos nu avem cum sa cadem . Guvernul nu si-a indeplinit misiunea de gestionare a problemelor curente, insa a urmarit sa nu umble la impozitarea multinationalelor, sa tina cat de jos salariile, sa nu lase capitalul romanesc sa scoata capul, sa faca pasi mari spre privatizarea sanatatii, sa micsoreze redeventele, sa nu stopeze vanzarea terenurilor agricole, sa tina in picioare contractele de despadurire. Asadar, ce a facut pentru tara?

 

Prospectiv A-z .
http://blog.prospectiv.org/.../salariul-minim-pe-economie...

 

 

Salariul minim pe economie, problematică generală şi oportunitate românească

Niciun comentariu: