marți, 13 octombrie 2015

Soros, acuzat ca sprijina financiar imigratia ilegala

Soros, acuzat că sprijină financiar imigrația ilegală – 12 octombrie 2015

 

 
Smaranda Dobrescu

Ieri la 09:33 · 

Este un zvon care circula intens in lumea virtuala. Poate fi si adevarat?

 

 

Soros, acuzat de partidul ungar de guvernământ că sprijină financiar imigrația ilegală

COTIDIANUL.R

Costel Gilca Cineva a manipulat acea migrație!

Draghi Puterity Daca scopul lui ar fi sa distruga UE, ar avea sens. Si cum UE nu a prea ascultat de "sfaturile" lui in ultima vreme (sfaturi care in general spuneau ca Germania si UE trebuie sa faca si mai multe datorii) poate a activat planul B (milioane de refugiati ca arma de distrugere in masa a sistemelor sociale din UE, si tot ce va urma dupa asta). 

Se pare insa ca nu a contat pe faptul ca o sa vina rusii si o sa ii cam scuipe in supa. Si asta mai ales cu acordul unei anumite parti a structurilor de putere din SUA. Va trebui asadar sa isi diversifice "investitiile". Nu va mai putea sprijini financiar in aceeasi masura valurile de migratori, pentru ca va trebui "sa se ocupe" mai mult si de rusi, si de fortele care ii sunt ostile in SUA.

Smaranda Dobrescu Imi pare ca esti foarte aproape...

Costel Gilca Eu cred ca el e instrument folosit de structuri și nu invers.

Draghi Puterity In opinia mea distributia puterii in SUA e complexa. Insa de o vreme incoace mi se pare evident ca politicul e subordonat "bubulilor". Tema de reflectie:

http://time.com/.../2016-election-spending-campaign-finance/

 

 

TIME.COM

Smaranda Dobrescu Daca printre aceste familii se gasesc si producatori/distribuitori de armament, dat fiind conditiile actuale, vor incerca cu atat mai mult sa alimenteze campania lui Trump, caci sunt prea pragmatici sa-l finanteze pe cel mai modest dintre Bush-i. Nu conteaza ca Trump crede ca nu e nevoie sa intervina SUA in Siria. Si Obama o fi avut niste principii in campaniile sale.

Draghi Puterity Smaranda Dobrescu - Raman la convingerea mea ca Obama a fost initial de buna credintza, iar ceea ce a rezultat arata de fapt "limitele sistemului", sau cata putere are in realitate "cel mai puternic om din lume".

Smaranda Dobrescu Corect, Draghi! Obama a dorit sa-si treaca legea Obamacare in forma acceptabila unei categorii largi, a vrut sa incheie tratatul cu Iranul, etc, etc. Mai des insa l-a invins sistemul decat a reusit el sa dovedeasca respectarea principiilor expuse in campanie.

Draghi Puterity Daca tot ma incurajezi asa frumos, Smaranda, sa iti mai impartasesc niste ganduri emoticon smile 

Datorita frackingului, SUA a devenit quasi-independenta de importurile de petrol. Singurul interes pe care l-ar mai putea avea in zona Golfului ar fi de a tine in sah o UE, impiedicand-o sa devina un competitor al SUA. Ultima perioada a aratat insa ca UE e mult mai slaba decat se estima la Washington (asta si datorita unor lideri UE care sunt de fapt marionete americane, insa asta nu e prea important in acest context). Deci strategic, ar avea sens pt. SUA sa se retraga din Golf si sa se concentreze asupra altor amenintari, mai reale decat cea a UE.

Desigur, o astfel de repozitionare neasteptata a guvernului si a armatei SUA, "would make a lot of people nervous", mai exact pe tot felul de petrolisti si "baieti destepti" (ca si Soros), care au avut niste planuri si niste investitii pornind de la o anumita configuratie geo-politica.

Smaranda Dobrescu Te pot insoti si in aceasta istorie; poate M.Kerry sa stie mai multe. Arabia Saudita ar avea motive de ingrijorare, in special. Ce va face insa azi, maine SUA fata de "impertinenta " avioanelor rusesti intrate in spatiul Turciei (=Nato)? Cum va potoli Obama nervozitatea de care vorbesti, extinsa oarecum si de mesajul incitator al lui Brzezinski difuzat populatiei americane? Oricum, cred ca sefa voastra va trebui sa raspunda cumva, macar la noile alegeri fata de haosul creat in toata Europa. Si o ultima nedumerire: Au adus americanii armament nuclear in Germania in ultimele saptamani?

Draghi Puterity Cica le-au "modernizat" nu au adus altele noi (oficial in Europa sunt cca 180 de focoase nucleare, cam jumatate din cate se zice ca ar avea Israelul). Din cate stiu actiunea e mai demult, nu doar din ultimele saptamani. 

Sefa noastra, va face ce a facut intotdeauna. Depasita de situatie, in prima faza va tacea, apoi va actiona tardiv si in contratimp, inrautatind situatia. Iar daca cumva se v-a hotara totusi sa actioneze spontan, "din instinct" (adica pe ce ii spun consilierii)... fereasca Dumnezeu!

Smaranda Dobrescu Din instinct se pare ca a propus si solidarizarea tarilor UE, descriind chiar propunerea unei noi uniuni, de tip federal.

Alexandru Botu Cat timp o face cu bani care nu sunt ai lui, de ce nu. Eu nu cred in oameni minune, ei sunt creatia unor oameni smintiti rau...

Draghi Puterity Partidul doamnei Merkel (si apendicele lui Bavarez) doresc lagare de refugiati in "zonele nimanui" dintre granite. Abisal...

http://www.spiegel.de/.../csu-und-cdu-wollen-transitzonen...

 

 

Umstrittene Asyl-Schnellverfahren: Koalition hängt in der Transitzone fest -…

SPIEGEL.DE|DE SPIEGEL ONLINE, HAMBURG, GERMANY

Florin Vlad Asta-i desprinsa din cea cu conspiratiile mondiale. Chiar nu vad legatura.

Niciun comentariu: