duminică, 12 iulie 2015

Disensiuni in Syriza

Disensiuni in Syriza – 11 iulie 2015
Smaranda Dobrescu
Adevarata tragedie greaca incepe abia acum, prin despartirea apelor in partidul de guvernamant. Este adevarat ca motivele pot fi tehnice, economice si tin de lipsa de sustenabilitate a programului propus de guvernul grec. De semnalat insa ca Yanis Varoufakis, cel care cunoaste cel mai bine structura si conditiile datoriei ca si posibilitatile de implementare a programului si a obtinerii de rezultate a continuat cu OXI. impreuna cu alti cca 50 membri Syriza. Opozitia de dreapta din Parlament i-a inlocuit si s-a obtinut acel vot ultra satisfacator pentru noul program . Se poate oare numi ca s-a cazut de acord asupra unei austeritati usor coafate? In acest caz vor fi necesare trei luni pentru ca electoratul sa simta ca tot austeritate servesc pe paine, (daca o au) Vom vedea si vom spera in mai binele poporului grec.

Grèce : de l'absurde au tragique | Contretemps

Il faut s'opposer à ceux qui mènent la Grèce et la gauche grecque à la capitulation. Nous publions ici un texte de Stathis Kouvélakis initialement paru sur le site états-unien Jacobin.

contretemps.eu

 Octavian Lupu Cu largul si naivul concurs al d-lui Tzipras, UE a reusit sa-si bata joc de inca un referendum. Consecintele sunt "minunate". Personal ma indoiesc ca cei care au votat Nu, si batuti si cu banii luati, cum spune un vechi adagiu romanesc se vor resemna mioritic ca la nunta lor a cazut o stea. Cred ca sunt sanse ca dupa Grexitul "temporar" sa cada mai multe stele.

 

Mihai Ion Turcu Ar fi o decizie cu mare risc sa se raspunda pozitiv la oferta olandezului. "Avem nevoie de atatia bani ca sa iesim din EURO" si iesim, dupa care ne luam libertatea sa actionam ca stat suveran intr-o situatie de criza majora indusa.

Niciun comentariu: