miercuri, 28 ianuarie 2015

Germania pune piciorul in prag datornicilor



Germania pune piciorul in prag datornicilor – 11 ianuarie 2015
Smaranda Dobrescu
Germania hotaraste: "Europa nu are cum să reuşească dacă nu se stabileşte clar că un stat membru nu poate fi dat afară din zona euro".
"O ţară cu probleme care trebuie ajutată ar trebui să cedeze Uniunii Europene, la schimb, o parte din drepturile sale de suveranitate".
Daca conexam cele doua pareri rezulta ca din start o tara membra daca nu are dreptul sa se retraga din UE are suveranitatea cedata indiferent daca are datorii sau nu. Aceasta idee "atragatoare" ar fi trebuit stipulata in Tratat.
http://www.zf.ro/…/germania-pune-piciorul-in-prag-tarile-cu…
Într-o ieşire aspră, ministrul german al finanţelor Wolfgang Schäuble a susţinut sancţionarea ţărilor "problemă" din uniunea monetară, nu cu excluderea lor, ci...
zf.ro
Octavian Lupu Pai noi ne-am pierdut suveranitatea si fara a avea datorii. Mai bine ne-am imprumuta la greu, s-o ducem si noi o bucata de timp bine. Dupa aceea, felul in care (mai) reusesc sa-si recupereze banii nu mai e treaba noastra.
  Smaranda Dobrescu Asta cu potopul o stiu guvernele de mult..
  Draghi Puterity O solutie alternativa nu ar fi ca totate tarile zonei Euro sa aiba exact aceleasi cote de impozitare si sisteme sociale, cu un plus temporar pentru cei ramasi in urma?
  Prospectiv A-z .
De acord cu ce sugereaza Schauble, numai ca e incomplet. Ce inseamna Uniunea Europeana din urmatoarea formulare: "O ţară cu probleme care trebuie ajutată ar trebui să cedeze Uniunii Europene"? Aceea care si-a abdicat toate responsabilitatile de armonizare pentru gugustiuci ca Romania?
...
Acest domn nu doar are o problema, crede ca toti avem o problema. A noastra ar fi de intelegere.
  S.D  Draghi, ma gandesc ca acelasi sistem de impozitare ar face ca tarile europene dezvoltate sa nu mai relocalozeze parti din industrie in Europa, adica in tarile cu salarii mici actuale si impozit pe profit mic sau inexistent si s-ar duce in Africa, Asia de S-E, etc. Somajul Europei industrializate si automatizate ar creste .Alocarea tarilor ramase tehnologic in urma a unor fonduri fara rambursare de tip Marshal pentru R&D ar fi o solutie mai buna cred, ca sa le aduca la un grad de competitivitate comparabil . In rest, elementul concurential al fiscalitatii poate nu e rau sa mai persiste o vreme. pana la armonizarea si generalizarea zonei euro.
  Costel Gilca Nu am inteles exact. Cat anume sa se mai piarda din suveranitate?
Dincolo de asta cred ca are in cap federalizarea UE. Acel pas care nu a fost facut si care a fost refuzat de irlandezi si francezi.
  S.D   De exemplu sa li se ia dreptul la vot tarilor care nu respecta conditiile de crestere si deficit..
  D.P   Si Frantza si Germania s-au aflat in situatia de a avea un deficit mai mare decat cel permis in zona Euro, si nu s-a intamplat nimic.
  Costel Gilca Sunt prevazute sancțiuni în tratatul de la Lisabona. Va referiti la dreptul de vot în PE? Pai asta ar cam însemna eliberarea acelor tari de subb dominația marilor puteri europene.
Probabil ca se gandeste dimpotriva, la existante unor Regulamente europene care sa vizeze afacerile interne ale tarilor respective in special in ceea ce priveste bugetul de stat.
  C.G  Zic si eu!
  S.D   Nu in PE. Cred ca in Comisie. Iata ce spune jurnalul:
"când a fost lansat primul plan de salvare a Greciei de 110 mld. euro, în vreme ce membrii eurozonei analizau situaţia,
reprezentanţii acestei ţări au aşteptat la uşă sfârşitul

discuţiilor fără să fie primiţi înăuntru."
  Craw Claudiu Uraaaa!!!
  Mihai Ion Turcu Este siplu. practic si ieftin. Anexam teritorii fara razboi, in care facem ce ne este noua util, colonialism german intracontinental (Hintergartean) plus marea aroganta germanica data pe fata. Este vorba de zona EURO (deocamdata) care stim ca a fost construita pe marca germana. Rationamentul este de tip camataresc. Timpu I : pentru integrarea europeana reala trebuie sa fiti parte a zonei euro sii in spatiul Schengen (UE de facto) trebuie sa indepliniti urmatoarele conditii standard pentrru care aveti imediata nevoie de bani,( mai multi decat puteti in fapt inapoia in termenu stabilit de creditor). bani pe care vi-i imprumutam in conditiie noastre si sub controlu nostru asupra bugetelor si economiei. Investiti banii imprumutati in ce vrem noi si noi vrem ca banii investiti sa ne revina noua sau sa fie in interesul nostru. Timpul II: constatam ca nu mai sunteti solvabii indiferent ce credeti ca puteti face, drept care pierdeti suveranitatea si intrati sub guvernarea noastra (UE) ca suverani.
  S.D   Cu exceptia Greciei, se pare ca noi suntem tara care avand sau nu nevoi evidente ne-am imprumutat in cuantumul cel mai mare.Mai departe, pana la rambursarea banilor Troicii, nici nu doresc sa mai fac presupuneri. Sper doar in recolte bune si vreme prietenoasa romanului.

Niciun comentariu: