luni, 24 iunie 2019

....șabloane în loc de istorie

Inca o datà Putin ne va evita un razboi mondial...
Iata un dialog despre cum nu putem razbate pana la ce transcende micro-experientele personale/de familie, adica la ISTORIE:
Livia Anis: Poftim? Ești rusofil? [n.n. Intrebare adresata lui Claude Karnoouh, dupe ce a repostat din Haaretz]

Claude Karnoouh: Livia Anis nu, dar numai lucid pe cine ne evită un război mondial

PAz: "Ești rusofil?" Ce intrebare, dela cineva nascut dupa 1989! Haaretz of fi si el rusofil sau mai aproape/obiectv fatza de problema? Nu cumva nu sunt/em toti imbatati de putere, ca Bibi de exemplu, si mai inteleg/em ce si cum...

Livia Anis: Da, în '90 mai exact și ce dacă, crezi că familia mea nu a suferit în comunism sau că nu cunosc familii care au suferit?
Ce legătură are să ai conștiință cu a fi născut într-un an oarecare?!
Poate el e francez și nu știe ce a fost pe-aici...

Claude Karnoouh: Livia Anis nu trebuia să meargă până la Stalingrad.

PAz: Eu am suferit in nume propriu, nu doar prin perspectiva familiei/cunoscutilor.
Ma asteptam ca cei crescuti/educati dupa 1989 sa nu reduca istoria la sabloane, cu atat mai mult cei cu experienta traiului in alte locuri.
Suferinta nu tine loc de istorie, mai ales la mana a doua.
Rusia/URSS este o mare putere europeana. Romania este o tara europeana mult sub potentialul ei, mai cu seama cand joaca 'principial' si impotriva intereselor poporului--ca in interbelic sau ca dela Basescu incoace.
Sa revenim totusi la motivul nedumeririi mele--desi intrebarea mi se pare in continuare absurda. Ce treaba are filo-americanismul meu, asumat, cu faptul ca un razboi cu Iranul ar fi o tampenie?! Si asta nu din cauza ca Iranul poate afecta DIRECT prea mult interesele americane, insa TREBUIE tinut cont ca Rusia si China au tras o linie rosie dupa Libia (da, tara aia distrusa dupa ce un mascarici-filozof francez a cerut interventia). In Siria, rusii au demonstrat ca pot pune in practica o asemenea linie rosie. In plus, faptul ca Haaretz pune in discutie problema, indica in plus o vulnerabilitate israeliana in fata unei reactii iraniene--lucru neasumat de neoconservatorul Bibi.

PAz: D-le Karnoouh, nu stiu cat a fost mai rau pentru ce a urmat in Romania 'eliberata' de sovietici: a) ca romanii au mers dincolo de Basarabia, b) ca Antonescu a fost tradat in timp ce negocia cu Stalin sau 3) ca niste aia aplicau justitia populara in anii 1950 LA FEL cum o aplica niste astia dela Basescu incoace...

Claude Karnoouh: PAz, trebui să faceți ca Mannerheim în Finlanda. Să depășiți Besarabia și să nu faceți o politică antisemită criminală.

PAz: Domnule Claude Karnoouh, Finlanda n-avea petrolul/resursele Romaniei--de aceea Romania a fost bagata in corzi--mai intai de Germania, apoi de Rusia. I s-a facut o oferta de catre Germania pe care n-o putea refuza in conditiile in care garantii occidentali ERATI vraiste. O politica interbelica profund VICIATA a redus semnificativ optiunile Romaniei...


Ma intreb daca *politica antisemita* n-a fost si aceea un gest de mimikry(sic!)..



Comments



  • Preda Mihailescu "Claude Karnoouh: PAz, trebui să faceți ca Mannerheim în Finlanda. Să depășiți Besarabia și să nu faceți o politică antisemită criminală." -- Oh la la, dl Karnoouh ma dezamagiti, cine nu mai are argumente absolute si se refugiaza in comparatii imposibile, mai bine tace!





     Claude Karnoouh Preda Mihailescu îmi pare bine dacă v-am dezamăgit.





    Preda Mihailescu Claude Karnoouh Atunci va las in bucuria proprie pe care nu doresc sa o intunce cu discutii si explicatii. Evident, Franta trebuia sa faca precum Danemarca, care ea insasi trebuia sa faca precum Islanda -- totul in logica voastra satisfacuta.

    Dar cat de deplasat este sa compari o tara din taiga, populatie o septime din populatia romaniei, fara resurse pentru care sa se lupte toate partile belingerante -- pe teritoriul tarii, daca aceasta ar sta neutra. Ca sa nu vorbim de faptul ca Finlanda avand cateva mii de evrei, si tema asta nu este tocmai comparabila.

    Asa ca intr-adevar nu pot decat sa va las in bucuria voastra, cam deplasata.




    Claude Karnoouh Preda Mihailescu Hitler i-a a cerut lui Mannerheim să deporteze evrei a refuzat. Antonescu era mai naziști decât naziști. Recitiți Arendt Eichman la Ierusalim.
    După comuniști au fost mai stalinist decât Stalin, acuma elita politică și intelectuală e mai US decât Trump.






    Preda Mihailescu Claude Karnoouh  Ecoutez Mr. Karnoouh, ce n'est pas parce que je vous aime bien, que je vous laisserai dire des conneries toute la journee, j'en ai mare! Alors aillez la bienveillance de dire si vous balbetez juste pour emmerder, ou si vous etes dipose d'aller a fond du debat. Parce que cela risque de prendre du temps, demander un peu d'effort de dialogue et d'argumentation, et je hais les gens qui me laissent au millieu d'un debat quand j'ai fait des efforts pour m'approcher et expliquer -- bien que sur internet c'est plutot la regle. Donc avant de m'y lancer, je veux savoir explicitement de votre part si vous etes pret pour un dialogue a fond, ou si ce sont des petits conseills imperialistes comme il faut? Pour que je puisse programmer mon temps.
    En plus ayez la gentillesse d'arreter avec cette particule de deroute "voi trebuiati sa faceti", mon pied. Nu stiu "voi cine esti", dar eu nu sunt voi, si Romania in razboi avea sapte opinii, deci iarasi sa vina fantoma lui Stalin ex catedra sa dicteze "voi" ce trebuia sa faca, este o enormitate. Asa ca astept sa vad daca ii punem cruce, eu afirmand ca habar nu aveti ce spuneit - sau ne aruncam in discutii, respectand timpul fiecarui, investit, fara a lua-o la fuga cand lipsesc argumentele.






    Preda Mihailescu Claude Karnoouh La subiect, scurt -- doar ca sa nu las impresia ca ati avea argumente. Cinste lui Mannheim. Ati uitat sa spuneti despre cati evrei era vorba, si cati dintre ei erau in enkavede. Dracul este in detaliu, dl Karnoouh. Si acum va raspund: In 1939 Polonezii au cerut ajutor. Au primit adapost pentru tezaurul de stat resituit integral dupa razboi, pentru ofiteri din armata. Dar MAI ALES, s-a permis la 100 000 de evrei din Galitia sa caute adapost in Romania, sau sa fuga mai departe -- cine a decis sa lase locurile de bastina, de obicei merge pana gaseste un loc linistit, deci majoritatea au mers mai departe, spre America de Sud, spre Palestina.

    Asta a facut Romania in 1939 -- in 1938, marea America, la Evian a refuzat tot cam la 100000 de evrei dreptul de a se refugia in America, deci contingent pentru straini exista. Mica Romanie nu a refuzat. Dar desigur, dl Karnoouh, asta nu se compara cu Mannheim, caci el la un trabuc cu Hitler i-a spus, nu este nevoie Alfred, nu este nevoie.

    A cerut Hitler sa i se deporteze evreii din Romania? DESIGUR? Si au fost deportati ? NU! Si atunci de ce dl Karnoouh nu mentioneaza asta? Pentru ca nu este spectacular -- pentru ca opozitia a fost pasiva. Himmler programa deportarea, si garile din Arad si Timisoara ... aveau pane de sine, nu aveau vagoane, aveau sefi de gara raciti, si tot felul de probleme balcanice, pana i-a sarit capsa lui Himmler si a renuntat. Desigur, rezistenta pasiva, balcanica, este incomparabila cu cea mandra, la trabuc, nordica. DE aceea dl Karnoouh, nu o considera de rezistenta.

    Spun eu ca nu a existat antisemitism in Romania in timpul razboiului? Caci reactia ce aveti fiind programata dupa tipar, este evident ca asta va fi urmatoarea replica :-) . Desigur ca nu. Si antisemitismul, oricum ar fi el, este alimentat si de sentimente atavice, josnice -- si actiunile nu sunt de acceptat. Cine ridica prima piatra ca dl Karnoouh, cu exemple din carti de povesti pentru pionieri -- de ce nu ati luat Groenlanda ca exemplu, nici acolo nu au fost evreii trimisi in Germania? -- merita sa primeasca raspunsuri pe masura. As vrea eu sa stiu UNDE nu a existat antisemitism in acel razboi. Si daca nu v-a spus nimeni -- cred ca vi s-a spus totusi -- in timp ce antisemitismul francez, american poate, avea intr-adevar mai mult motivatii sociale, invidie si alte chestii, in Romania, vecina cu sovieticii, teama de comunisti era comparabila -- si pe buna dreptate -- cu teama evreilor de nazisit. Oare Romanii nu aveau dreptul sa se teama, stiind prea bine cum tratasera rusii pe Romani de-a lungul timpurilor, si dincolo de Nistru, si apoi dupa ocupatie? Eu consider ca aveau ca toti oamenii dreptul sa se teama -- desi teama este rau consilier! Americanii s-au temut de japonezi, la 10000 de km de dusman, si i-au tinut pe toti in lagare, care nu stiu cum se compara cu alte lagare -- s-au temut.

    Oricum, mi-este rusine si multa tristete pentru excesele antisemite care au avut loc. Pentru asta nu este nici nevoie, si nici nu este acceptat un dl. Karnoouh, caci atunci cand vine cu sfaturi mai pretioase chiar decat ale marelui carpat al gondirii, ma intreb in numele cui si a ce se crede in masura dumnealui sa dea sfaturi pretioase?!

    Asta drept introducere -- daca sunteti dispus la discutie sincera, mai aducem argumente. Daca nu -- asa, sa nu ma vorbiti de rau, fara sa fie macar un firisor de argumentatie al meu lasat in scris.






    Claude Karnoouh Mihailescu că să fac scurt cum ar zice Shafir. Ciao.



    Preda Mihailescu Claude Karnoouh Nu stiu daca invocarea lui Shafir pretinde sa impresioneze -- nu este cazul. Dovedeste doar lipsa de substanta.

    Daca nu ati fi trait vreodata in Romania, in acesti 30 de ani, macar o secunda eliberat de o anumita autosuficienta si aroganta hexagonale -- pentru care Shafir CHIAR ca nu este vinovat -- v-ati fi dat seama ca peste Dunare este o tara care a refuzat livrarea a de 10 ori mai multi evrei decat Mannerheim, si daca chiar va roade setea de sfaturi pretioase -- atunci Bulgaria si nu Finalanda ar fi fost o incercare mai nimerita in context. Dar desigur ca in hexagon nici nu s-a auzit de Bulgaria, caci este acolo in Balcan, Finlanda face frumos, si Islanda si mai frumos, caci acolo familia de evrei care locuia, nu a simtit nici o secunda griji de asimilare.

    Pe mine dl Karnoouh, cand aveti dreptate, ma fericiti si sunt in egala masura cinstit si generos si v-am spus-o mereu in fata. Si cand veniti cu imbecilitati de abziehbild, va spune merde -- iata, monsieur le Predicateur, je vous emmerde.




    Claude Karnoouh Preda Mihailescu un pic de politețe burgheză țărănoiule ți-ar conveni să înveți. Cum se zice la țară pe care apreciez în România, du-te în p. ma-ti.
    Eu aparțin o familia de rezistenți, nu de pupincuriști ca matale




    Preda Mihailescu Claude Karnoouh Imi pare pine ca ti-ai dat arama pe fata, hexagonal arogant, si te vede lumea cine esti. Nu sunt nici taran -- desi mai ales pentru un stalinist statut, ca tine, pentru mine oricum, a fi taran este o chestiune de demnitate -- si stii si tu foarte bine acest lucru. Iar de pupi-n curist, poate ma-ta, cum se spune pe romaneste unor destrabalati ca dumneatale, chiar aici, mai sus.

    Nu ma impresionezi nici cu rezistentii si nici cu Shafirii -- ma poti impresiona cu buna cuviinta si inteligenta. Nici una nu s-a manifestat in acest dialog, asa ca raman la parerea dintai: je t'emmerde! Daca aveai putina buna cuviinta, realizai ca nu esti in pozitie sa vinzi castraveti la gradinari, si ai cunoaste buna cuviinta ca sa stii ca cel care se umileste va fi ridicat, dar cel care se falaseste va fi injosit. Deci la capitolul bunacuviinta, platitudinile arogante pe care le-ai debitat au cerut disperate o corectie. Cu sufletul deschis si generos am venit in ajutor sa ti-o dau, sperand ca intelegi. Nu ai inteles.

    Cu privinta la rezistenta -- francezii pe care eu i-am cunoscut, cu acest trecut, erau ancorati in realitate, fermi si taiori, dar reali -- stiau ce se poate si ce nu. Ce pacat, dar iata ca uneori din oameni de mare valoare, cresc niste orgoliosi aroganti, care isi pierd umbra, traind unde nu pot sa isi controleze complexele de superioritate. Cred ca nu ai urmarit bine exemplele pozitive avute, domnule, altfel nu imi pot inchipui, ai ajuns departe de trunchi.

    Ai crezut ca poti insulta si da lectii ca un toparlan provincial de Franta, ratacit intre romani, si deprins sa primeasca doar laude si pupaturi in asa masura, ca a pierdut contactul cu realitatea. De inteligenta -- nu mai vorbesc, am mai spus, daca doreai sa spui cat de cat ceva cu rost, vorbeai de Bulgari si nu de Suomi. Deci despre ce vorbim: in germana spunem Geltunugsdrang, ai vrut sa iti satisfaci un Geltungsdrang si regret, nu ti-a mers schema. Ti-am ridicat balonul la fileu, sa arati ca esti si educat, si stii sa si aperi o opinie, nu doar sa dai cu tunul si fugi.

    Dar se pare ca ai invatat bine de la anturajul de romani crepusculari, sa dai tunuri si sa fugi!

    Este drept, platitudini ca cele ce ai debitat, cer multa iscusinta verbala, pentru a fi aparate in confruntare cu faptele si realitatea. Inteleg deci ca esti marlan in asa o situatie penibila, este mai simplu sa fii marlan, esti inconjurat de ei, te-ai acomodat!

    Sfatul meu: poti folosi tot raul spre bine, invata sa fii mai putin arogant si sa accepti ca nu esti singurul om citit si cu experienta din lume, si nici tocmai prototipul de erou. Realizand acestea, poti doar sa cinstesti memoria familiei care nu am de ce sa ma indoiesc ca a fost de rezistenta si nu de rezistati, cum insemanati mai curand in Romania. Deci nu te mai umfla in pene, dl Karnoouh, caci nu toti romanii sunt lingai cum iti doresti in jurul dumitale. Poate cu ceva mai mult bun simt si modestii, poti descoperi si altfel de romani, decat cei care iti tin trena.

    Si "fiecare gaseste ce merita", cum ni se spunea noua sub Ceausescu, cu gingasie profetica! Asa si dumneata, intre lingai si pupi-n curisti! (Glumesc, eu nu cred ca functioneaza lumea asa, dar ... unii o cauta).

    Sper ca cineva iti va aduce la cunostinta acest punct de vedere al meu, si anume in intregime, nu doar barfe. Si sper sa mai poti invata si la varsta si mai ales la obisnuinta dumitale cu prea multi lingai. Sunt chiar convins ca se poate, altfel nu as fi scris!

    En attendant ce jour, ca sa fie totusi clar, Monsieur le faux prêcheur, je t'emmerde!






    Eduard Virgiliu Cei care considera Rusia de astazi o tara comunista sunt imbecili.

    Rusia de astazi este mai degraba o rusie tarista amestecata cu o conducere oligarhica... nu are nimic de a face cu comunismul.

    Trump nu este adeptul razboaielor si o persoana foarte pragmatica. E unul dintre putini presedinti care nu vrea sa impuna "democratia" in nici o tara. De asta este si atacat permanent de "Deep State".







    Cristiana Dumitrescu Sunt imbecili cand considera Rusia o tara ;Rusia este un imperiu .





    Preda Mihailescu Haita, nu stiu daca Claude Karnoouh a dat bir cu fugitii (sau fuit à l'Anglaise cum spunea Macron), dar am gasit niste citate delicioase:

    1. "Și tineri fără experiență existențială altă decât cursuri academic au părerile de copii răsfățați fără sensul al tragicului." -- Uneori nici la batrânete bunul simt nu este, se pare la masura experientei, la unii care sunt prea convinsi ca ar fi marcati de experienta "existentiala". Oglinda, oglinjoara mea! Dar macar isi pune problema ca la un moment dat nu toate injuriile pe care le distirbuie peste noi, ex catedra si in absenta oricarei intelegeri fundamentale a istoriei, pot face fata testului experientei! Maestru K, cu fixuri repetitive, se vede. Si

    2. Iata insa o observatie care pe mine este de natura sa ma topeasca: "errare humanum est... eu nu sunt tupeist, sunt critic.. chiar si cu prieteni, singura maniera sà le arate cà am pastrat interes pentru ei si in ce spun..." -- In masura in care este ASUMATA!.

    Mr. Karnoouh, vous êtes en putain de grosse erreur, suffisante et malodorante -- mais par respect pour bien de qualités par ailleurs, je vous le signale, et en esperant toujours une petite arrivee dans la realite en dehors de vos mithes, et en une realisation des erreurs comises ici, je vous emmerde toujours, bien affablement et avec mainte empathie.





    Preda Mihailescu Pentru prietenii si colegii coprospectivi, regret neplacerea incidentului produs de altfel simpaticul domn Claude Karnoouh. Pentru cei ce nu au rabdare sa urmareasca detalii, iata esenta: Incepand cu sfaturi pretioase de tip stalinist, ce trebuia sa accepte si sa faca Romania in razboi, Claud s-a ratoit cand i-am spus "Asa nu". Apoi cand i-am explicat parerea mea ca Romanii au tot dreptul ca ORICE alt neam, sa fi avut frica in razboi, si sa fi aparat civilii de marii colosi inconjuratori ai caror metale erau cunoscute. La care dl stalinist insuficient convertit, raspund cu batjocura si lipsa de raspundere. Ei uite, cu mine nu. Nu accept dogmatismul arogant, nici de la oameni care uneori sunt foarte ok. Asta a fost.

    Si putin in acelas context, copiez aici un mesaj indirect legat de aceasta discutie, si pe care l-am scris la Baricade, o imprejmuire care pare sa ii fie fidela:
    "Preda Mihailescu Poate va luati prea mult dupa falsi rationalisti, si va invartiti in discursuri abstracte? Poate este momentul pentru a readuce omul in centrul discursului? Omul care a fost impuscat de Rusi in 1940 si a luptat pe frontul de est, care a fost trimis in Siberia sau a fost gonit sa lupte putin si pe frontul de vest, care a fost deposedat daca avea ceva si a fost invatat sa lucreze in colective, care a construit in genunchi o industrie, pe care au venit altii sa o distruga caci le facea concurenta, care s-a trezit fara lucru si in conditie de emigrare, care este acum carne de tun la granita cu Rusia si vin soldati fantoma si ii calca cu tancul recoltele -- Omul cu perspectivele ravasite de 70 de ani, mintit. Si caruia nimeni nu i-a spus odata in viata "Multumesc, multumesc pentru ca existi, petru ca te-ai sacrificat", omul caruia vin marafeti de stanga si de dreapta, si ii dau sfaturi mai valoroase chiar decat ale ucisului. Pentru acest om, oare culoarea si eticheta abstractiunii mai conteaza? Aduceti-va aminte de El. Vorbiti de El."





    Preda Mihailescu Nu stiu ce s-a petrecut cu intreaga conversatie (isn't available right now?!). Dar cert este ca ne-a fost dat sa cunoastem o latura imperialista a simpaticului, deobste, dl Karnoouh, mai putin neasteptata, cat stalinist-specifica: IMPERIALISMUL MEMORIEI.
    Karnoouh ne spune practic ca Românii este bine ca au fost decimati de rusi in Basarabia, si trebuia sa acceptam fapta -- banuiesc ca o crima a lui Stalin pentru Karnoouh este o mangaiere, mai ales cand atinge pe altii. Dar NIMENI nu a reactionat!

    Daca prin insasi convingerile sale -- pozitive, doar pe alocuri ruginite -- este cat se poate de alert la abuzurile neoliberale, capitalist-imperialiste, iata ca a arata o latura execrabila, de imperalism al memoriei. Hexagonal superior, arogant -- si desigur prea mult lins in ... pana la a isi inchipui ca cei pe care i-a adunat in jurul sau sunt cumva reprezentativi pentru Romania (ei sunt reprezentativi mai mult pentru caracterul sau, cine se aseamana se aduna) domnul nostru Karnoouh, ne-a aratat ca stalinistul nu se desminte. Sau ma rog, provincialul cu dorinte de dominatie, Dumnezeu stie nu este treaba mea sa ii analizez cauzele -- dar sa discut efectele.

    Vine el sa ne dea lectii autoritare, ca si cand ar reprezenta un "Noi" de rasa arian-stangista, al naibii de superioara, vine sa ne spuna "voi", ce ati fi trebuit sa faceti (si ce spuneti este 'voi trebuia sa nu existati, sa fiti ALTII, fara trecut, fara pondere, fara realitate'. Si asta o spune vorbind unor oameni care, ca si el, sunt nascuti dupa razboi. Cat de ipocrit poti fi? Se poate, daca nimeni nu spune "Pana aici, ruginitule!". Cand satisfactia de a impresiona audienta ca un adevarat maestru al calamburului ii este refuzata, si in schimb este rugat sa argumenteze ineptiile afirmate, discutand ca un intelectual ce se pretinde, el incearca mai intai sa estompeze lasitatea cu un simulacru de "sarcasm", mai se ascunde in spatele unor sarmani ancestri din rezistenta, care desigur ca se intreaba cum au putut produce asemena progenituri, si a unui anumit Shafir -- care din duzine de Shafiri mai faimosi sau mai criminali, mai inteligenti sau mai desonesti de care am auzit? Nu stiu -- dar cand nici asta nu impresioneaza, ATUNCI, docentul ramas singur si fara curtenitori, este redus la esenta verbului sau:

    "un pic de politețe burgheză țărănoiule ți-ar conveni să înveți. Cum se zice la țară pe care apreciez în România, du-te în p. ma-ti. Eu aparțin o familia de rezistenți, nu de pupincuriști ca matale"

    Cam neiscusit domnul, dar si caraghios, mai ales faza cu "burgheza" ne pune pe ganduri, la stalinist. Si desigur, si familiaritatea cu un om despre care habar nu are unde este. Oare sub haina de oaie a mental-comunistului, nu se ascunde, la fel ca si la Sartre, un comod burghez fara scrupule, incapabil de sacrificii reale? Nu stiu, intreb. Pentru a fi corect pana la capat, aroganta si rasismul omului sunt date doar de context. Caci actiunea lui propriu zisa, este formata mai mult din miscari de copil nebatut la vreme, cum spuena mama: in loc sa isi apere enormitatile, spune "ma bucur ca te-am dezamagit", si la a doua incercare de a il trata ca pe un om matur si corect, raspunde "ciao, cum spune Bashka". Insa nu se poate ierta, cum ai ierta un copil, caci inca nu a dat in mintea copiilor.

    ================================================

    Toate astea insa sunt bagatele -- eu ma intreb insa: NOI cat vom mai accepta acest tip de imperialism al memoriei, cine ne inchipuim ca ne va afirma dreptatea, daca nu o facem singuri. Caci iata -- cand i-am spus orgoliosului ca Romanii au dreptul ca TOTI oamenii, sa le fi fost frica in perioada razboiului, si sa isi fi aparat populatia civila proprie -- hexagonalul ipocrit a raspuns cu dispret si batjocura, falsitatea vorbelor mari s-a spart ca o vraja si s-a aratat hidosul din om.

    Dar dintre noi, nu prea a reactionat nimeni la acest dispret? Suntem oare si noi la fel de ipocriti ca el, nu ne "murdarim mainile"? Sunt trist! Pentru noi, si pentru el -- caci aceasta imperiala ipocrizie nu este tot ce il caracterizeaza, si ma doare omul. Rugati-va pentru el, sa Ii topeasca aroganta si sa Ii deschida ochii. Si petru noi, sa nu ne mai lasam calcati in picioare de te miri ce....







    Alex Grossu Păcat că nu am știut! Aș fi reacționat din suflet!



    Preda Mihailescu Alex Grossu -- Vad ca este ascunsa in felii, dar a ramas mai sus. Nimic extraordinar -- un binevoitor domn de extractie remitent stalinista -- depasita verbal, dar nu substantial -- considera in dreptul sau sa ne dea lectii pretioase, si apoi sa dispara in ceata, suparat ca primeste replica.


PAz  

Niciun comentariu: