miercuri, 17 mai 2017

In PSD e o clica aflata la putere...

In PSD e o clica aflata la putere.. – 9 mai 2017


Gheorghe Gradinaru shared a link.

 

 

ALIN TEODORESCU: În PSD e o clică aflată la putere, dominată de un individ condamnat

Cum stă PSD în sondaje? A fost afectat negativ de protestele din februarie 2017, beneficiază de Legea salarizării și alte măsuri? ALIN TEODORESCU: În PSD e o…

REVISTA22.RO

 

 PA-z.
"Victor Ponta a avut o șansă formidabilă să stea două mandate la conducerea guvernului, să facă lucruri bune pentru România. În ciuda tuturor avertismentelor, și-a îndepărtat partenerul, pe Crin Antonescu, a candidat la președinție, deși i s-a spus clar că va pierde, s-a înconjurat de o clică de sicofanți și a pierdut tot."

Si atunci de ce s-au mai prezentat romanii la vot? Sa ni se spuna data viitoare si scutim efortul!

"cum am spus, partea politică a UE și a NATO și-a dat seama că liderul acestui partid a vrut să câștige alegerile ca să-și subordoneze puterea judecătorească."

Sa se stie! Feteleii, s-aude cum ati fost folositi? Teodorescu nu ne poate spune acum de ce ar fi rau ca puterea judecatoreasca sa se schimbe, dar nici voi nu v-ati prins.

"Este ceva incorect în această politică economică? Sigur că da. Într-o administrație de 1,5 milioane de oameni care gestionează o țară de 20 milioane" 

Aici Teodorescu compara cu 1992, cand s-a cerut Romaniei sa decentralizeze atatea--in efect, generand birocratie. Pe bune, comparatia ar trebui facuta cu alte tari--adica sa te uiti la ponderea birocratilor si a salariilor acestora relativ la economia privata in Germania, Italia, SUA, Ungaria, China etc. 

"Mai e câte un economist sau sociolog care spune: aruncați țara în haos, aruncați țara unde a mai fost de fapt, în incapacitate de plată. Generația mea știe ce înseamnă asta, incapacitatea de plată ne-a luat 15 ani din viață. De ce? Pentru că s-au plătit salarii mai mari, s-a accelerat urbanizarea, s-au construit fabrici, s-au construit locuințe în anii '70 ai secolului trecut, pe datorie. Iar prețul a fost 15 ani din viață pentru 21 de milioane de oameni. Vorbesc de prima intrare în incapacitate de plată, din '80."

Asta a descoperit-o Teodorescu pentru 22-ishti abia acum de cand e PSDul la guvernare? In plus, umbla ca un legionar strain la istoria romanilor. Datoriile din anii 1970 erau facute la recomandarea centrului occidental, iar destinatia era ridicarea Romaniei. In 1980 Romania a intrat exact acolo unde au dirijat-o centrele occidental si sovietic. 

"Niciodată, într-o țară normală, un bezmetic ca Varoufakis nu ar fi ajuns ministru de Finanțe. Totuși, a ajuns. Un om bogat, cu teorii maoiste. Asta se poate întâmpla și aici."

Abuz de limbaj, caracter de carpa de bucatarie... Pun pariu ca istoria il va consemna pe Varoufakis, cu siguranta nu in termenii propusi de Teodorescu, pe cand numele astuia din urma va insemna mai putin decat ambalajul unei gume mestecate.

"De ce a vrut să intre în parlament după două mandate prezidențiale se vede acum: voia imunitate. Încă n-a ajuns la cât de jos poate ajunge acest om. A luat o țară la 12 miliarde de euro datorie publică și a dus-o la 50 de miliarde. Zece ani a trăit numai pe datorie. A luat o țară care începuse să aibă 6-7% creștere economică, a dus-o la minus 9% în ultimii ani. A luat o țară care intrase în NATO și se așteptau anumite lucruri pe dotare și pe participare și am reușit să trimitem niște oameni pe teatrele de război care au folosit logistica poloneză și britanică, pentru că noi n-am fost în stare să-i echipăm. Au fost programe de echipare care începuseră cu fregatele și care s-a dovedit că acum ar fi fost foarte utile, dacă erau ultramodernizate, în Marea Neagră, și nu s-a întâmplat absolut nimic. A fost un om care a avut o alianță extraordinară în spate, de 40%, și a transformat-o într-o câtime de 5%. A luat o țară care era deja acceptată în UE și a promis că redeschide capitolele de negociere, ceea ce a întârziat implementarea programelor europene cu 4-5 ani. A unificat serviciile de informații cu Ministerul Public, deci a avut acces la dosare în curs. Și încă nu le-am descoperit pe toate..."

Deci nu-i asa prost pe cat vorbeste despre prezent...

 

Smaranda Dobrescu Mai iese in presa cu idei transante (nu toate adevarate) caci e necesar sa fie remarcat de cine trebuie in calitatea sa de ofertant al preluarii Universitatii europeane de la Budapesta. S-o aduca la noi , sa aibe el conexiunea directa cu Mai Marele Combinator Mondial si sa urmeze politica lui Macovei. Daca cumva nu mai intra prea zeloasa politiciana in PE?

 

Ioan Sorin Leoveanu Nu prea cred, iese cu mult timp înainte să se întîmple. De Ghiță spusese cu ani înainte, de protocoalele cu justiția la fel. Trebuie să fie ceva grav.

Niciun comentariu: