vineri, 8 ianuarie 2016

Tranzitia serviciilor secrete in tarile Pactului de la Varsovia

Tranzitia serviciilor secrete din tarile Pactului de la Varsovia – 4 ianuarie 2016
 
Larry Watts revine cu o lucrare a sa, publicata in 2004, in care face o analiza comparata a tranzitiei serviciilor secrete din tari foste membre ale Pactului dela Varsovia.
Observam ca la intersectia principiilor si imperativelor cu conditiile din teren, tranzitiile serviciilor au creat, cel putin pentru Romania, o situatie suboptimala, pe care, consider eu, Basescu a exacerbat-o.
Sa fie toata povestea tranzitiei serviciilor un caz al drumului spre iad pavat cu bune intentii sau...?
P.S. Observati si cine, cand si unde a strigat "Jos Securitatea!" si ganditi de ce!
P.P.S. Chestiunea Silinescu, ramasa si acum in aer, pare a indica marea inertie a sistemelor. Sa-i mai crezi cand se imbratiseaza la TV...



Constantin Silinescu – un patriot românPublished noiembrie 23, 2015 Intr-o dezbatere la Adevarul live,…
BLOG.PROSPECTIV.ORG|DE GRUPUL PROSPECTIV


Octavian Lupu Prima întrebare care-mi vine în minte în legătură cu reforma serviciilor secrete estice : serviciile americane și europene mai pot constitui modele când în numele securității naționale beneficiază de restrângeri drastice ale libertăților cetățenești, ca să nu mai vorbim de abuzurile care exced o legislație și așa permisiva încât trezesc în rândul securiștilor bătrâni nostalgii irepresibile și falsul sentiment că "dom-le practica dovedește că noi am procedat corect"? În al doilea rând, premianții Europei centrale, Polonia Cehia, Ungaria au devenit recalcitranti nu numai în chestiuni de suveranitate națională la vedere, dar și în materie de servicii întrucât s-au săturat de reproducerea relațiilor de suzeranitate de tip KGB - ist în relația cu serviciile de informații occidentale, în special CIA : când noi, occidentalii vă spunem să săriți, voi esticii nu aveți voie să întrebați decât cât de sus? De ce credeți că SRI-ul lui Maior a fost atât de lăudat de americani? Tocmai datorita supuseniei totale față de marele licurici.
Octavian Lupu Iata ce spune un posibil viitor presedinte american: "In my view, the NSA is out of control and operating in an unconstitutional manner. I worry very much about kids growing up in a society where they think 'I'm not going to talk about this issue, read this book, or explore this idea because someone may think I'm a terrorist.' That is not the kind of free society I want for our children." Bernie Sanders, US Senator. Ma intreb daca Mark filantropul doreste o asfel de lume pentru copilul sau.Vezi traducerea
Preda Mihailescu Inteleg concluziile, evidente. Nu prea urmaresc discutia ... este totusi vorba de Romania care tocmai ca se eliberase de hegemonie de tip kagabist in anii '60, facand niste pasi independenti care au costat-o ruina apoi, din cauza contra-atacurilor cu care s-a soldat. Iar in final au invint tocmai exponenti temporar invinsi ai cominternismului, ai dependentei. Poate sunt naiv, dar pe mine tranzitia aparenta de la cominternisti la lingai de licurici nu ma impresioneaza de loc, si nici nu imi sugereaza ca ar putea fi vorba de un fenomen separat, de alti oameni si alte "convingeri". Lingai au fost lingai sunt inca! 

Deci daca este sa ne scuturam MACAR cat s-au scuturat Maurer-Dejistii in anii '60, nu ar fi rau sa pornim de la intelegerea principiilor si a erorilor pe care le-au facut. Ah, si intelegerea mijloacelor de contra-atac. Iata ca pe un post al dlui Gheorghe Gradinaru gasim o analiza foarte sugestiva a situatiei Ucrainei: in loc de ocupatie militara, se recurge la exportarea unei naratii a "unui stat falit", care are ca scop o handicapare internationala de facto a Ucrainei. Iata deci ca niste analisti americani, redescopera EXACT ceea ce a traversat Romania dupa 1968. Pai nu este material de lucru aici?

Niciun comentariu: